Δρόμος στο Παρίσι θα ονομαστεί «David Bowie»

Δρόμος στο Παρίσι θα ονομαστεί «David Bowie»

Like
198
0
Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020
Διαφορα

Ένας δρόμος στο Παρίσι σύντομα θα μετονομαστεί σε οδός «David Bowie» για να τιμηθεί ο Βρετανός αστέρας της ροκ, ανακοίνωσε ο δήμαρχος δημοτικού διαμερίσματος της γαλλικής πρωτεύουσας.

«Σύντομα θα υπάρξει μια οδός “David Bowie” στο 13ο διαμέρισμα του Παρισιού», γνωστοποίησε ο Jérôme Coumet, δήμαρχος της περιοχής.

Ο Σοσιαλιστής δήμαρχος, δήλωσε θαυμαστής του David Bowie, ο οποίος πέθανε το 2016.

Ο Jérôme Coumet ανακοίνωσε ότι το όνομα του σπουδαίου αστέρα της μουσικής θα δοθεί σε ένα νέο δρόμο κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό Gare d’ Austerlitz, στα νοτιοανατολικά της γαλλικής πρωτεύουσας.

Η ονοματοδοσία πρέπει να εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο του διαμερίσματος του Παρισιού το Φεβρουάριο, κάτι που όπως δήλωσε ο Coumet στο AFP θα συμβεί χωρίς προβλήματα.

Το 13ο διαμέρισμα του Παρισιού διαμέρισμα, που ονομάζεται Gobelins, βρίσκεται στην αριστερή όχθη του ποταμού Σηκουάνα.

«Ο David Bowie, είχε ισχυρό δεσμό με την Πόλη του Φωτός», πρόσθεσε για τον καλλιτέχνη που αν ζούσε, θα γινόταν 73 ετών στις 8 Ιανουαρίου.

Ο Βρετανός καλλιτέχνης πέθανε στις 10 Ιανουαρίου 2016 σε ηλικία 69 ετών, μόλις δύο ημέρες μετά τα γενέθλιά του και την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ, με τίτλο «Blackstar», το οποίο δημιούργησε ως «δώρο αποχωρισμού» για τους φίλους και τους θαυμαστές του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *